چکیده نظرات استاد ارائه کننده بحث :

در این روزها از فتنه های آخر الزمان و انواع فتنه ها زیاد صحبت می شود . یکی از کلید واژه های قران کریم و روایات همین واژه فتنه و مشتقات آن است که در قران کریم این ماده در حدود 60 مورد و در نهج البلاغه حدود80 مورد به کار رفته است.     . مفهوم فتنه در قران کریم  در موارد مختلفی ذکر شده است .در جایی به معنای امتحان و آزمایش ودر جایی به معنای فتنه و آشوب و در جایی هم به مغنای جنون آمده  است و با توجه به آیه “الفتنه اشد من القتل” نمی توان آن را مشترک معنوی به حساب آورد.  فتنه  ها در قران به چند دسته هستند :فتنه های خداوند و فتنه های بشری و انسانهای فتنه گر هم خود به دو دسته هستند : دسته ای که به طور کامل اختیار خود را به شیطان که داده اند و دسته ای دیگر که تمام زمام امور خود را به دست شیطان نداده اند.

فتنه کاربردهای زیادی دارد و معنایی که امروزه در فرهنگ ما شناخته شده  عبارتند از : مجموعه فعالیتهای سازمان یافته برای ایجاد نوعی اختلال و تشویش در جامعه که گاهی مادی یا دنیوی و گاهی هم شامل اهداف معنوی می باشد.

 

چکیده نظرات استاد منتقد :

چرا باید در جامعه اسلامی که هدف آن زمینه سازی زمینه ظهور امام زمان (عج) باشد فتنه به وجود می آید؟ چرا مسوولین مانع از بوجود آمدن این فتنه ها نمی شوند ؟ چرا  اطلاعات ایران که اینقدر قوی می باشد  فتنه ها را شناسایی و در نطفه خفه نمی کند. دلیل همراهی مردم در فتنه ها چه می باشد؟  

نتایج دیدگاه موافق:

 در جامعه اسلامی هدف ما رشد و پیشرفت نظام مقدس جمهوری و اسلام عزیز می باشد ولی با توجه به اینکه همیشه دشمنان در صدد بر اندازی نظام مقدس جمهوری اسلام می باشند این فتنه ها وجود دارد. در زمان انبیاء و امامان هر کدام از آنها به نوبه خودشان به انواع فتنه ها درگیر بودند. در زمان فعلی هم فتنه وجود دارد که هدف آن با فتنه های قبلی فرقی ندارد. لازمه از بین رفتن فتنه ها اتحاد بین قوا و مسولین و مردم می باشد که همگی در راستای تحقق آرمانهای اسلام حرکت نمایند.

نتایج دیدگاه مخالف :

 از آنجا که نظام حاکم بر جامعه ما حکومت اسلامی می باشد و در این 4 دهه کشور به سمت اهداف مقدس اسلامی پیش رفته است. حال با توجه به این مسئله اگر مردم  به دلیل یک سری مشکلات بخصوص گرانی و عدم رسیدگی دولت  به مشکلات مردم، به خیابانها بریزند نمی توان به هر اغتشاش و ریختن به خیابانها فتنه گفت. اصلا فتنه در جامعه اسلامی جایگاهی ندارد و نامیدن این اعتراضات به نام فتنه از سوی دشمن می باشد. و گر نه اصل اینها فتنه نیست.    

موضوعات: اخلاق  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...